zaplo.ro

Creditele nebancare rapide avantje si dezavantaje

Creditele nebancar rapide au devenit un produs financiar tot mai accesat in ultimii ani datorita rapiditatii cu care sunt acordate, a conditiilor permisiva de acordare si a flexibilitatii. Aceste imprumuturi oferite de instituiile financiare nebancare sunt solutia la indemana pentru rezolvarea unei probleme urgente, achizitia unui autoturism, achizitia sau extinderea unui imobil, achizitia unui bun de consum sau efectuarea unui tratament medical costisitor.

Avantajele creditelor nebancare rapide sunt numeroase, primul avantaj este legat de usurinta de obtinere, perioada de analiza a documentelor este minima, iar clientul afla raspunsul in cel mai scurt timp si se poate folosi de bani chiar si in 48 de ore de la semnarea contractului. Poti rezolva problema pe care o ai sau poti intra in posesia obiectului pe care il doresti rapid, fara sa treci prin pasii birocratici prevazuti de banci.

Dezavantajele creditelor nebancare rapide sunt dobanda mare care trebuie returnata si usurinta de obtinere. Pentru ca sunt usor de obtinut te poti trezi in situatia neplacuta de a avea prea multe credite in derulare!

UN astfel de credit nebancar rapid este microcreditul, produs financiar acordat de numeroase IFN-uri in doar doua ore, online, fara documente stufoase si  fara a necesita deplasarea solicitantului pana la sediul societatii. Astfel de imprumuturi au valoare mica si se deruleaza pe perioade scurte de timp. Principalele IFN-uri care acorda astfel de microcredite sunt: Mozipo, Vivacredit, Telecredit, Zaplo, Provident si Credit24.

Iata care sunt principalele aspecte de care trebuie sa ti cont cand accesezi un microcredit.

1. Care este valoarea dobanzii anuale efective! Aceasta dobanda insumeaza toate cheltuielile cu creditul, si in cazul microcreditelor,  are valoare foarte mare, in raport cu valoarea dobanzii comunicata initial de societatea nebancar!

2. Afla care este suma totala pe care trebuie sa o inapoiezi la sfarsitul perioade de creditare. Daca cunosti acest amanunt iti vei da seama inca de la inceput, daca poti sa inapoiezi in termenul stabilit toata suma de bani, cea imprumutata plus dobanda acumulata!

3. Calculeaza inca de la inceput care este valoarea ratei! Nu te decide sa semnezi contractul daca nu ai aceasta informatie. Afla de la inceput care este valoarea pe care trebuie sa o platesti la sfarsit de luna.

4. Citeste cu atentie toate clauzele contractuale: care sunt penalitatile de intarziere, cum poti rambursa creditul la termen, afla daca poti stinge creditul inainte de termenul stabilit, afla daca sunt posibilitati de refinantare sau de prelungire a imprumutului si care sunt  costurile acestor optiuni.

5. Afla care sunt taxele suplimentare si comisioanele cu care vin aceste imprumuturi!
Numeroase institutii percep comisioane de analiza a dosarului, comsion de retragere a banilor dar si comision de rambursare anticipata. Este bine sa sti inca de la inceput care este valoarea

onnen.roonnen.ro