zaplo.ro

Optiuni de creditere pentru salariatii si pensionarii cu venituri mici: descoperire de card, creditul nebancar de nevoi personale

Statisticile sunt clare in tara noastra peste patru milioane de angajati sunt remunerati cu salariul minim pe economie, adica 1250 lei brut si 925 lei net. Conform Institutului National de Statistica pensia medie a unui varstnic nu depaseste suma de 800 lei. Deci nu de putine ori se intampla ca persoanele cu astfel de venituri sa fie nevoite sa isi suplimenteze incasarile la un moment dat.  Fie ca este o urgenta medicala care nu poate fi amanata, o reparatie urgenta care trebuie efectuata, sa isi indeplineasca o dorinta arzatoare, sa recompenseze o reusita a unui copil sau nepot, oamenii sunt nevoit sa gaseasca o sursa de bani care sa le satisfaca aceasta necesitate.

In astfel de momente se poate efectua o descoperirea de cont /overdraft. Aceasta reprezinta o linie de credit  pe care banca o acorda pe un card de debit. In acest fel posesorul are acces la imprumut care se reinoieste permanent, in limita unui plafon stabilita de banca.

Descoperirea de cont incepe atunci cand proprii bani au fost epuizati. Banii utilizati in continuare sunt imprumutati, la acestia se achita dobanda la sfarsitul fecarei luni. Rambursarea overdraft se face prin alimentarea contului. Avantajele acestor descoperiri de card sunt: clientii au acces rapid la bani, pot beneficia de o suma generoasa (echivalenta a maxim trei salarii lunare), pe care ii poate rambursa intr-o perioada de cinci ani. Descoperirea de card se adreseaza clientilor care poseda carduri bancare si care isi incaseaz veniturile lunare prin intermediul acestora.

Solicitantii care acceseaza un astfel de produs financiar nu trebuie sa se gaseasca in Biroul de Credite.

Un overdraft este o solutie la indemana, usor de accesat de suplimentare a banilor pentru personele cu venituri lunare mici.

O alta optiune este creditul de nevoi personale cu valoare mica oferit de institutiile financiare nebancare. Acest produs financiar poate fi accesat rapid atat de pensionari cat si de salariati, din confortul locuintei, fara numar mare de acte, fara adeverinte de salariu si fara timp pierdut la ghiseul IFN-ului.

Avantajele unui astfel de credit sunt: rapiditate, clientul intra in posesia banilor foarte repede dupa semnarea contractului; transaparenta, solicitantul stie inainte de incheierea contractului ce suma va rambursa la finalul crediului; durata scurta de derulare a imprumutului – in general aceste imprumuturi se deruleaza pe perioade scurte de timp, de pana la trei luni;  flexibilitate de rambursare a banilor imprumutati, banii pot fi inapoiati la termen sau anticipat fara costuri suplimentare; comoditate, clientul poate accesa acest iprumut din confortul locuintei.

Tot mai multi romani se orienteaza catre creditele oferite de IFN-uri din cauza simplitatii cu care sunt acordate si a conditiilor mai putin rigide impuse se aceste societati.

Creditele nebancare cu valoare mica pot fi accesate si de salariatii cu venituri mai mici, si de pensionarii cu varsta mai inaintata. Pot lua credite de nevoi personale pe termen scurt chiar si solicitantii care au in derulare contracte de creditare cu alte institutii bancare, dar si cele care sunt in baza de date a Biroului de Credite.

onnen.roonnen.ro