zaplo.ro

Tipuri de imprumuturi nebancare care au prins avant in 2016

IFN-urile sunt societati a caror activitate este cea de acordare de credite.  Imprumuturile acordate de institutiile nebancare sunt atractive pentru ca sunt mai accesibile fata de cele bancara, sunt flexibile, pot fi rambursate anticipat in unele cazuri fara comosioane, contractele sunt transparente si pe intelesul clientilor.

Microcreditele acordate pe perioade scurte sunt astfel de produse financiare apreciate in 2016. Aceste imprumuturi sunt solutii pentru persoanele cu venituri mici sau medii, carora li se intampla sa ramana fara cash inainte de salariu sau participa la activitati neprevazute dar importante. Microcreditele se remarca prin accesibilitate, flexibilitate, rapiditate, simplitate si transparenta. Prin aceste produse pot fi imprumutate in cel mai scurt timp sume cu valoare cuprinsa intre 300 si 3000 lei pentru perioade de maxim 35 de zile.

Pot fi usor accesate din confortul locuintei, de la calculatorul personal sau telefonul mobil. Ratele pot fi achitate lunar sau saptamanal, in functie de cum alege clientul; important este ca la data scadenta sa se achite suma imprumutata si dobanda acumulata.

Analistii financiari au lansat aceste produse care vin insotite doar de dobanda, sunt lipsite de clasicele comisioane de analiza, comsioane de acordare si comisioane de rambursare anticipata.

Formularele online puse la dispozitie de IFN-urile care ofera astfel de credite sunt clare, clientii stiu inca de la inceput care este suma totala pe care trebuie sa o plateasca, si stiu daca doresc sa incheie contractul de creditere. Canalele de comunicare sunt multiple si accesibile: telefon, email, chat. Metodele de rambursare a banillor sunt la fel de simple: debitare card, depunere numerar, plata prin pay point, etc.

Un alt tip de imprumut oferit de societatile nebancare este cel  cu garantie. Fie ca este contractat pentru refinantarea unui credit mai vechi, pentru achizitia unui imobil, a unui autoturism sau pentru nevoi personale, este un produs financiar usor de accesat si este flexibil. Astfel de imprumuturi pot fi contractate chiar si de persoanele care sunt in baza de date a biroului de credit ( persoane care sunt refuzate de banci) si de persoanele cu varsta mai inaintata  (peste 70 de ani).

Pentru acest tip de credit documentele sunt ceva mai numeroase si difera in functie de garantia depusa, analiza dosarului se face la fel de repede si banii sunt pusi in contul clientului in aceiasi zi in care se semneaza contractul. Pentru ca sumele oferite sunt mari, contractele cu garantie sunt negociate cu fiecare client in parte, si sunt personalizate in functie de veniturile si garantiile depuse de acestia.
Pentru persoanele care doresc sa aduca garantie imobiliara documentele necesare sunt: document de identiate, act de proprietate, cadastru, intabulare, certificat fiscal si extras de cont bancar.

Creditele nebancare auto sunt si ele foarte cautate in acest an. Sistemul de acordare este la fel de simplu si flexibil ca si in cazul produselor financiare expuse mai sus iar documentele necesare pentru intocmirea contractului sunt: documente de identitate; talonul de inmatriculare auto;  cartea de identitate auto; polita RCA; certificat fiscal; extras de cont.

Principalele institutii finanicare nebancare aflate in evidenta Bancii Nationale a Romaniei care acorda astfel de produse finaniciare sunt: EasyCredit IFN SA, Creditus IFN SA, Provident IFN SA, VivaCredit IFN SA, ExtraFinance IFN SA, Zaplo IFN SA, Ferratum IFN SA.

onnen.roonnen.ro